svētdiena, 2013. gada 10. marts

lietas, kas aizrauj

Kad ir daudz brīvs laiks, tad sāk parādīties visādas lietas, kas aizrauj... un atrodas interesantas vietas par kurām iepriekš nekas nav zināts, bet tās ir tik labas, ka ir vērts pastāstīt arī citiem. Raksts par tām vēl tikai top, bet viena vieta mani šodien tā pārsteidza, ka nevaru par to neuzrakstīt jau tagad. 
Visi zin, ka man ārkārtīgi garšo šokolāde, tāpēc sapratīs, kāpēc mani šī vieta pārsteidza. 
Divus kvartālus no manas mājas ir Šokolādes muzejs, kurā, gan taisa šokolādi, gan to pārdod, gan pastāsta šokolādes vēsturi utt. Tas ir atvēries pavisam nesen un  strādā izmēģinājuma versijā, bet tā kā man "uz pieres ir rakstīts, ka mīlu šokolādi", tad es šodien jau biju tur iekšā un baudīju karsto šokolādi, šokolādi ar ķimenēm (man negaršo ķimenes, bet šokolādē varu apēst ne tikai tās), un vēl daudz dažādas šokolādes.
Īstā, lielā Šokolādes muzeja atvēršanas balle būs sestdien, tad šokolāde visiem būs pa brīvu, varēs paši to gatavot un vēl visādas citādas interesantas lietas. Tie būs šokolādes svētki Brixtonā!
Un tagad, pasakiet man, kādai sakritībai ir jābūt, lai šāda vieta atvērtos tieši tur, kur es dzīvoju?!

foto litija

Bet, ja runājam par lietām, kas mani aizrauj, tad ir nākusi klāt jauna lieta. Teniss. Latvijā nekad nebūtu iedomājusies to pat pamēģināt, bet šeit jau esmu izmēģinājusi. Un man patīk! Man pat ir sava tenisa rakete, kompānija ar ko spēlēt un pat treneris. Par spēlēšanu, protams, vēl nevar runāt, jo sākumā ir jaapgūst diezgan daudz tehnikas.

foto Madara

Bet mana mīļākā aizraušanās ir kubika rubika likšana. Esmu jau sasniegusi diezgan lielu progresu. Varu salikt visus kubikus rubikus, kuri ir man mājās. Protams, algoritmus vajag redzamā attālumā (no galvas vēl neesmu iemācījusies), bet vispār esmu sapratusi, kā tie darbojas. 
Kubiku, kurš sastāv no trīs maziem kubikiem, saliku nepilnas stundas laikā, sēžot pie Santas kafejnīcā. Vislielākās grūtības sagādāja zelta kubiks, tā dēļ vienu nakti gulēt nevarēju aiziet.

foto litija

P.S. Esmu saņēmusi National Insurance Number. 

otrdiena, 2013. gada 5. marts

labu apetīti!

Viss sākās ar filmas Julie&Julia noskatīšanos (tajā daudz gatavo ēst). Un tad, man uznāca lielā iedvesma kaut ko pagatavot (tas gadās ļoti reti). Ķēros internetā pie recepšu meklēšanas, lielākā daļa man bija par sarežģītu un kad jau likās, ka mana gatavošanas vēlme tūlīt izplēnēs, pēkšņi atradu to, ko meklēju - recepti man pa spēkam.
Uzaicināju Santu uz vakariņām. Viņa, zinot manu pavārmākslu, līdzi bija paņēmusi lašmaizītes, katram gadījumam, ja vakariņas "izgāžas". Būtu jau labi, ja vien man garšotu lasis!
Bet vakariņas izdevās. Sākumā gan šķobīja degunu, bet pēc tam apēda ar gardu muti.
Un lūk, mans iedvesmas avots:

foto no interneta

















Un vēl viena ieskice!
Iepriekš jau rakstīju, ka te restorānos pasniedz milzīgas porcijas, bet vakar "atrāvu šoku" krogā pasūtot kafiju. To atnesa gandrīz 1l glāzēs!!! Nesalīdzināmi ar Itālijas "uzpirksteņa" izmēra krūzītēm. Lieki piebilst, ka man nebija pa spēkam izdzert tik daudz (lai gan, ļoti centos, jo kafija man garšo).
foto litija